Anyterm Forum

Anyterm: A Terminal Anywhere

You are not logged in.

#1 2011-08-04 09:15:17

Max
Guest

problems installing anyterm

root@server:/home/tools/anyterm-1.1.29# make
make -C build anytermd
make[1]: Entering directory `/home/tools/anyterm-1.1.29/build'
g++  -I../libpbe/include -pthread -W -Wall -O  -c ../src/Activity.cc
In file included from ../src/Activity.cc:19:
../src/Activity.hh:24:30: error: boost/function.hpp: No such file or directory
../src/Activity.hh:25:32: error: boost/scoped_ptr.hpp: No such file or directory
In file included from ../src/Activity.hh:27,
                 from ../src/Activity.cc:19:
../libpbe/include/FileDescriptor.hh:26:34: error: boost/lexical_cast.hpp: No such file or directory
../libpbe/include/FileDescriptor.hh:27:33: error: boost/noncopyable.hpp: No such file or directory
../libpbe/include/FileDescriptor.hh:28:34: error: boost/scoped_array.hpp: No such file or directory
../src/Activity.cc:26:26: error: boost/bind.hpp: No such file or directory
In file included from ../src/Activity.hh:27,
                 from ../src/Activity.cc:19:
../libpbe/include/FileDescriptor.hh:49: error: 'boost' has not been declared
../libpbe/include/FileDescriptor.hh:49: error: expected `{' before 'noncopyable'
../libpbe/include/FileDescriptor.hh:49: error: function definition does not declare parameters
../libpbe/include/FileDescriptor.hh:796: error: expected initializer before 'operator'
../libpbe/include/FileDescriptor.hh:804: error: expected initializer before 'operator'
../libpbe/include/FileDescriptor.hh:812: error: expected initializer before 'operator'
../libpbe/include/FileDescriptor.hh:820: error: 'pbe::wait_until_' declared as an 'inline' variable
../libpbe/include/FileDescriptor.hh:820: error: incomplete type 'pbe::FileDescriptor' used in nested name specifier
../libpbe/include/FileDescriptor.hh:820: error: expected primary-expression before 'struct'
../libpbe/include/FileDescriptor.hh:820: error: initializer expression list treated as compound expression
../libpbe/include/FileDescriptor.hh:820: error: expected ',' or ';' before '{' token
../src/Activity.cc:77: error: expected `}' at end of input
make[1]: *** [../src/Activity.o] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/tools/anyterm-1.1.29/build'
make: *** [anytermd] Error 2
root@server:/home/tools/anyterm-1.1.29#


does anyone has an idea what the problem is ?

Thx

#2 2011-08-04 09:53:14

phil
Administrator

Re: problems installing anyterm

# make

Please don't build as root.

Offline

#3 2011-08-04 09:54:10

phil
Administrator

Re: problems installing anyterm

error: boost/function.hpp: No such file or directory

You don't seem to have Boost installed.  Or it's not finding it.

Offline

#4 2011-08-04 10:51:50

Max
Guest

Re: problems installing anyterm

In which folder should I put boost ?

#5 2011-08-04 10:52:13

Max
Guest

Re: problems installing anyterm

phil wrote:

# make

Please don't build as root.

I know sorry :-)

#6 2011-08-04 11:01:34

phil
Administrator

Re: problems installing anyterm

> In which folder should I put boost ?

Any one where the compiler will find it.  What sort of system is this?  If you install Boost from e.g. a distribution-provided package it will probably end up in /usr/include, /usr/lib etc.

Offline

#7 2011-08-04 11:10:43

Max
Guest

Re: problems installing anyterm

phil wrote:

> In which folder should I put boost ?

Any one where the compiler will find it.  What sort of system is this?  If you install Boost from e.g. a distribution-provided package it will probably end up in /usr/include, /usr/lib etc.

I use slackware.
I putted the boost_1_47_0 folder in /usr/local
But still not ok

#8 2011-08-04 11:18:27

phil
Administrator

Re: problems installing anyterm

> I use slackware.

Have you tried using slackware's Boost package?  (I.e. presumably boost-dev or somesuch).

> I putted the boost_1_47_0 folder in /usr/local

That might work with a few appropriate symlinks, or some extra -I include dirs in the anyterm Makefile.

Offline

#9 2011-08-04 11:36:46

Max
Guest

Re: problems installing anyterm

phil wrote:

> I use slackware.

Have you tried using slackware's Boost package?  (I.e. presumably boost-dev or somesuch).

> I putted the boost_1_47_0 folder in /usr/local

That might work with a few appropriate symlinks, or some extra -I include dirs in the anyterm Makefile.

1. slapt-get doesn't find any boost package
2. make -I /usr/local/boost_1_47_0/
3. make -I /usr/local/boost_1_47_0/boost

nothing works :-(

#10 2011-08-04 11:56:27

phil
Administrator

Re: problems installing anyterm

> 1. slapt-get doesn't find any boost package

I don't believe you :-)

Try again.

http://search.slackware.eu/cgi-bin/search.cgi?rm=search&needle=boost&haystack=2&sver=13&button-search=Search

> 2. make -I /usr/local/boost_1_47_0/
> 3. make -I /usr/local/boost_1_47_0/boost

Huh?

Offline

#11 2011-08-04 13:58:11

Max
Guest

Re: problems installing anyterm

next issue :
/home/tools/anyterm-1.1.29$ make
make -C build anytermd
make[1]: Entering directory `/home/tools/anyterm-1.1.29/build'
g++  -I../libpbe/include -pthread -W -Wall -O  -c ../src/Anyterm.cc
In file included from ../libpbe/include/Futex.hh:33,
                 from ../libpbe/include/Mutex.hh:42,
                 from ../libpbe/include/Locked.hh:50,
                 from ../src/Anyterm.hh:30,
                 from ../src/Anyterm.cc:20:
/usr/include/linux/futex.h:48: error: field '__user' has incomplete type
/usr/include/linux/futex.h:48: error: expected ';' before '*' token
/usr/include/linux/futex.h:83: error: expected ';' before '*' token

#12 2011-08-09 11:07:53

Max
Guest

Re: problems installing anyterm

nobody can help me ?

#13 2011-08-09 11:17:00

phil
Administrator

Re: problems installing anyterm

Sorry, I missed that post.

> error: field '__user' has incomplete type

See this thread:

http://anyterm.org/forums/viewtopic.php?id=584

(Does this system have a very old kernel?  Does it have very old kernel headers?)

Offline

#14 2011-08-09 11:58:05

Max
Guest

Re: problems installing anyterm

Yes this is an old version
kernel : 2.6.24.5
but I'm not that good to upgrade
and reinstallin I don't like :-)

I'll try your suggestion (link)

#15 2011-08-09 13:41:20

Max
Guest

Re: problems installing anyterm

thx for solving my problem

tell me , is it normal there is nothing from authentification when you log into anyterm ?
That's freaky ...

#16 2011-08-09 14:07:25

phil
Administrator

Re: problems installing anyterm

> is it normal there is nothing from authentification when you
> log into anyterm ?

It does what you tell it to do.  If you ask for no authentication, you get no authentication.

Offline

Board footer

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson